FK Pardubice
A tým

PREVIEW | Pavel Zifčák: Proti Aritmě nic nepodceníme!

Hráči okolo trenéra Jiřího Saňáka mají před sebou první pohárovou výzvu sezóny. Ve středu se od 16:30 hodin postaví v hlavním městě proti SK Aritma Praha. Útočník Pavel Zifčák před duelem s divizní Aritmou prozradil, co od blížícího se utkání očekává.

Východočeši se ve středu představí poprvé v nové sezóně v pohárovém utkání. Od 16:30 hodin vyzvou na půdě soupeře SK Aritma Praha. Pohár je něco jiného. Přeci jen pro ty týmy z nižších soutěží je to mnohdy svátek. Zahrají si proti prvoligovým týmům. Na druhou stranu to ale pro nás nebude nic jednoduchého, protože se soupeř chce vždy ukázat, a bude tedy hrát na krev, uvědomuje si Pavel Zifčák.

Saňákova družina v neděli vybojovala důležitý bod na trávníku Mladé Boleslavi. Už tuto sobotu vyzve v domácím prostředí CFIG Areny v další ligové bitvě Teplice. Ten program je o něco náročnější. Myslím ale, že trochu protočíme sestavu, abychom rozložili síly. Máme před sebou dva důležité zápasy. Musíme se soustředit jak na duel s pražskou Aritmou, tak i na zápas proti Teplicím, říká odchovanec Sigmy Olomouc.

Divizní celek z pražské Aritmy ve středu nebude mít co ztratit, zatímco Pardubáci půjdou do boje z pozice favorita. O možném podcenění soupeře však Pavel Zifčák neuvažuje: Určitě nám výsledek utkání na půdě Mladé Boleslavi pomohl. Zvládli jsme dorovnat nepříznivý stav zápasu, což vždycky tým povzbudí. Motivaci budou mít ve středu všichni hráči. Budeme se chtít trenérům ukázat. Každý fotbalista chce být v základní sestavě."

Jak sám 25letý útočník FK Pardubice říká, důležité bude vstřelit první branku zápasu: Musíme si dát pozor na to, abychom vlastní nekoncentrovaností či chybou nedovolili soupeři vstřelit první gól. Potom by se branka Aritmy strašně těžko dobývala. Naopak týmu, který vede, narostou křídla. Nesmíme tedy nic podcenit. Důležitá bude zodpovědnost."

V prvním kole MOL Cupu vyřadila pražská Aritma Hostouň. Červenobílí se v letošní sezóně v rámci pohárového utkání představí poprvé. Rozhodně na trávník Aritmy Praha pojedeme vyhrát. Chceme předvést dominantní výkon a vstřelit co nejvíce branek. Rádi bychom se před domácím utkáním proti Teplicím dostali do ještě větší herní pohody a nabrali potřebné sebevědomí, dodává Zifčák.

Dorazte Pardubáky podpořit a zpříjemněte si středeční odpoledne. Vstupné na středeční souboj druhého kola MOL Cupu činí 100 Kč.

Autor článku: Redakce

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek